Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M15a46r10e38k 33B77u86r82s10a

11. 10. 2021 7:37

Prezident Babiš je bohužel naprosto reálná představa. Předpokládám proto, že vláda nyní s pomocí senátu oseká jeho pravomoci a bude poučena tím, co prováděla s ústavou současná hlava pomazaná ...

0 0
možnosti
FS

Je pravděpodobné, že v případě neexistence slepenců by se do parlamentu nedostali kromě komunistů a socanů rovněž TOP09, KDU-ČSL a hnutí STAN. Když ne všichni, tak určitě někdo z nich by jistojistě vypadl. Sice se tímto volebním fíglem podařilo vyšachovat ANO, to jo, ale doplatili na to Piráti a jistým způsobem i ODS. Ze sportovního hlediska je koněm voleb myslím STAN. Způsob, jak se vyškrábali po zádech naivních Pirátů nahoru, byl famózní. ČSSD, KSČM a Piráti jsou tedy loseři a TOP09 a KDU-ČSL jsou lucky loseři. Zbytek tak nějak v normálu. Změna nastala, to jo, ale ne pro občany. Ale něco mi říká, že AB neřekl své poslední slovo :-) :-).

0 0
možnosti
MP

Tak to kroužkování bylo evidentně velmi výrazným rizikem pro strany v koalicích. Osobně jsem doufal, že se něco podobného jako Pirátům stane i TOP09 - člověk s konzervativními názory, který by chtěl volit ODS prostě nemůže hodit jen tak do urny volební lístek s Pekarovou Adamovou na prvním místě (osobně jsem zvažoval kroužkovat zástupce ODS na pozicích 5-8, ale potom jsem si to rozmyslel a volil jiný subjekt). TOP09 se v podstatě přisála na ODS a ta ji vynesla nejen do parlamentu, ale ještě jim výrazně navýšila počet křesel - jestlipak si uvědomují, že to bylo dost možná na úkor křesel jejich vlastních, ve srovnání se situací kdyby ODS kandidovala sama za sebe nebo jen s KDU-ČSL, ale samozřejmě ne tak zásadně, jako to bylo u Pirátů. STAN se podobným způsobem přisál na Piráty ale nakonec je v podstatě jako pijavice zcela vysáli.

Ovšem velmi podstatným znakem výsledku voleb bylo rekordní množství hlasů propadlých ve stranách s podílem pod 5%, tj. prakticky 20%. Zástupci obou koalic se po sečtení výsledků kasali, jak občané ve volbách "zvolili změnu" a jim dali do rukou obrovský mandát, ale přitom je to naopak - dá se říci, že téměř 60% volících občanů si NEPŘÁLO, aby vládli koalice SPOLU a PirSTAN, takže o nějakém legitimním mandátu se nedá vůbec mluvit. Mají jen štěstí, že to tak zrovna matematicky vyšlo a 20% hlasů proti nim propadlo...

2 0
možnosti
LH

Budoucí vláda Spolku a Pirstanu nadělá tolik neplechy , že Bartošovi pohrobci na tom mohou vydělat- vždyť co mohla jejich čtyřka ( budou tvrdit), akorát karty hrát a bez žolíka...

0 0
možnosti
Foto

Piráti mají nejlepší možný výsledek, z pohledu další své budoucnosti. Budou v parlamentu v množství, jako by tam skoro nebyli. Pro poctivé budování strany super situace. Porovnejte si to se situací, kdy se Hřib z ničeho stal primátorem. Každý vidí to fiasko amatérů. Takhle jsou toho ušetřeni.

5 0
možnosti
KV

Analýzy výsledků voleb bez zhodnocení vlivu proruských trollů placených Putinem, je jen teoretické cvičení, které nemá s realitou nic společného. To, že Putin ovlivňuje výsledky voleb a ceny na burzách celého světa ví každý. Je těžko uvěřit, že zrovna volby v ČR by ponechal bez povšimnutí. Už teď se objevují informace, že v noci z pátka na sobotu se v okolí většiny volebních místnosti pohybovali dva notoricky známí agenti ruské tajné služby.

3 2
možnosti
JD

J42a49n 54D26o10u39š52e14k

10. 10. 2021 16:55

Že já na vás udělám bububu? Ruské bububu.

1 0
možnosti

Piráti měli jít do voleb sami. Ale po bitvě každý generálem.

Podle mě, hlavním faktorem byl Babiš, který využil mimoňských výroků části Pirátů a dle Zemanova vzoru je dokázal vyzdvihnout a překroutit (kde to bylo nutné. Někdy je stačilo jen vyzdvihnout). Tím hodně lidí odradil od Pirátů, ale ti lidé nevolili jeho, ale přešli buď ke Spolu a nebo vykroužkovali STAN. Tj. za úspěchem STAN je paradoxně Babiš.

Spíše by mě zajímala analýza, jak by to dopadlo, kdyby voliči PirStan měli druhou volbu a měli možnost změnit kroužkování. Já třeba kroužkoval STAN, ale kdybych mohl, už bych to neudělal, neboť Piráti si zasloužili více mandátů.

3 6
možnosti

Když to napíšu ještě jinak. Řekněme, že voličů Pirátů bylo 10 %, STAN 5 %. Kdyby všichni kroužkovali a nebo všichni nekroužkovali, tak by byl poměr 2:1. Ale vzhledem k tomu, že voliči STAN se báli Pirátů a Piráti STANu ne, tak ...

3 0
možnosti
Foto

Ještě jste měl napsat, že při porovnání dvou stran s největším počtem hlasů se ANO umístilo na čestném druhém místě, kdežto SPOLU bylo předposlední.

Babiš je přece neporazitelný.

Za neúspěch Pirátů může především masívní pomlouvačná kampaň, která začala už dávno rozesíláním e-mailů, co všechno strašného chtějí Piráti nebohým občanů provést. A oni se tomu nedokázali postavit.

2 6
možnosti
Foto

Hele, tři šiřitelé pomluv se přiznali!

0 1
možnosti
Foto

R44o34m41a31n 88K27o31z36e65l

10. 10. 2021 10:13

Jako další důvod jejich porážky vidím velkou servilitu k EU. Jednak to zní divně od Bartoše, který hlasoval proti vstupu do EU a jinak víme, že bez EU se neobejdeme, ale má fungovat pro volný pohyb a zboží a ne nějaký superstát, kterému by se ještě zvyšovaly pravomoci, jak chtěl Bartoš.

10 3
možnosti
JK

Tehdy to od Bartoše byla mladická nerozvážnost č.2

2 0
možnosti
TB

Kdybyste si odpustil označování některých stran za "neonacisty", tak snad i vyjádřím souhlas. Piráti dojeli na všemožné Profanty, Holodňáky, Kaplery a neustálé řvaní "to je hoax, to jen píšou piratskelisty.cz, to s námi nemá nic společného".

12 1
možnosti
PJ

Já myslím, že voliče STAN chápu. Sám bych o STAN uvažoval, ale Piráty nikdy, a to proto, že z jejich pléna se ozývají pro mě nepřijatelné nápady, za které by se nestyděli ani Maláčová se Stropnickým, což pro mě letos byli největší strašáci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Pomáhám českým technologickým firmám prorazit ve světě přes Google. Baví mě astronomie a statistika. Věřím, že to, co je pro lidstvo nejcennější jsou vědomosti. Pomocí astronomické organizace, kterou vedu, se snažím provádět, spolu s dalšími zájemci z řad obyčejných lidí, seriózní vědeckou práci amatérskými prostředky.

Seznam rubrik