Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Neznám výraz obyčejní lidé,tím se myslí,že jsou i hloupí?A v čem jsou ti neobyčejní lidé vyjímeční,určitě těm obyčejným lidem to více myslí do široka a hlavně do daleka,proti těm neobyčejným lidem.

0 0
možnosti
JB

J20i40r80i 81B39o54r

28. 1. 2018 10:19

Zajímavé je že volby vyhrávají témata,které zvolený nemůže ovlivnit.:-)

1 0
možnosti
MC

Bohužel já skutečné elity, kteří chtějí změnu v kampani neviděl, protože nepostavili svého kandidáta. Je to také tím, že v Česku k tomu nenastala příležitost. Ta bohužel nastává jen velmi v ojedinělých revolučních podmínkách, kdy levicoví vůdci vytunelují stát. K tomu došlo právě v listopadu 1989, kdy nastoupila elita a i prostý lid to akceptoval. Dnes ke změně nenazrál čas. Elita jsou především individualisté, které zdobí přirozené poctivé pravicové hodnoty, které jsou morální ozdobou a hodně svědčí o charekteru. O to, aby levicové elity byly nahrazeny levicovými elitami populismem slušnosti a šarmu bez skutečných vizí velmi dobře rozpoznaly pravicové síly. Velmi dobře to vystihl V. Klaus, kterého tak rády tyto Havlovy diskusní lavičky bez potřebných střetů názorů postrádají. Proto M. Zeman je vítězem, ale není výhrou skutečných elit.

0 0
možnosti
AS

Jestli myslíte elitu typu pražská kavárna,pak zajisté máte pravdu,to jsou ti skvostní pravičáci,plné šarmu a slušnosti,plných hodnotných názorů,pane Miroslave Cestre.

0 0
možnosti
ZS

Přiznávám, že já také nějak přestávám "prostému lidu" rozumět.

Lidé naštvaní na korupční prostředí, klientelismus atd. dají nejvíc hlasů šíbrovi, který je v tomto korupčním rybníku druhou největší rybou.

Lidé naštvaní na nesmyslná nařízení z Bruselu (mnohdy oprávněně) volají po neohroženém rytíři hájícím národní suverenitu zvolí nakonec prezidentem zastánce federální Evropy, kde pro suverenitu a nezávislost není místo.

5 1
možnosti
Foto

... jinými slovy, C.H. se sekl o 1,3% ... což je v rámci statistické chyby; pikantní na tom je, že právě z této skupiny, se předevšímm rekrutují voliči Zemana, který to tak rád opakuje - no, není to na palici?

1 1
možnosti
Foto

A máte v nadpise ideologickou chybu. Ty milice nebyly "lidové" jako je např. fotbal, hokej či, nakonec i Václav Havel, který, ač intelektuál lidovým byl.

Ale, Lidové milice byly něco jako SA (Sturmabteilung ) Komunistické strany a proto se musí psát s velkým písmenem.

Pokud jste ale chtěl napsat, že Zemana zvolil lid, pak beru všechno své mudrování zpět a odvolávám, co jsem odvolal.

2 0
možnosti
Foto

Tak jsem si přečtl, že:

"Za těch pět let ovšem drtivou většinu z nich něčím zklamal, ať to byly vulgarity, alkohol, nerespektování ústavy, pohrdání obyčejnými lidmi, nedodržování slibů, propuštění vraha"

Zdroj: https://jcerny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646294

1. VULGARITY - použil Zeman jen jednou v tom, že doslova a správně přeložil (a špatně vyslovil) název ruské výtržnické skupiny Pussy Riot. To ostatní nebyly vulgarity, ale "lidovosti".

2. ALKOHOL. ano, přiznejme, že při klenotech asi trochu nakoupíno měl. Prostě se přecenil. Ale ona zlomyslná "šavle" byla jen zlomyslnou pomluvou.

3. NERESPEKTOVÁNÍ ÚSTAVY. To je naprostý nesmysl. Nikdy, v žádném jediném případu se prezident Zeman nerespektování Ústavy nedopustil. Spíš to byl premiér Sobotka, kdo hýkal protiústavně, když prezidenta nutil k odvolání důležitého ministra, za kterého neměl náladu.

4. NEDODRŽOVÁNÍ SLIBŮ. Jako, že bude prezidentem všech? Již nikdy žádný prezident nebude prezidentem všech. To je iluze. A jaké ostatní sliby nedodržel?

5. PROPUŠTĚNÍ VRAHA. To je demagogie. Jiří Kajínek si odseděl celkem 23 let (je to kriminálník, to ano) a pochybnosti o jeho vině zde byly. Já je nemám, ale myslím si, že jeho oběti netrpěly a věděly do čeho jdou. A kromě jiného to byli vícekrát trestaní kriminálníci. Protestovat může pouze zaujatý a neobjektivní člověk. To propuštěný vrah Růžička (milost Václava Havla) - to byla jiná káva. Tam jsem pochybnosti o vině Růžičky žádné neměl.

8 3
možnosti
Foto

POHRDÁNÍ OBYČEJNÝMI LIDMI? Měl jste dozajista na mysli pana Drahoše, že?

4 2
možnosti
Foto

Pan Drahoš byl nemastný, neslaný, jako ovesná kaše. A plán mlhavý. Nic se nestalo že nezvítězil. Překvapilo mě procento jeho voličů. TV a noviny podaly slušný výkon. :-/

10 1
možnosti
Foto

Příčinou především bylo, že je pan Drahoš hlupák a šlo to poznat.

4 6
možnosti
VE

Poprvé co bych z Mackem souhlasila. Když se chlubí tím, se mu podařilo utratit všechny peníze určené na kampaň, nebo když sháněl pro svoji kandidaturu zbytečně podpisy navíc v naději že ho snad národ ocení jako správného šplhouna.

6 1
možnosti
VE

"Stále si pamatuji obraz debaty, kdy starý, rozvážný a slabý Zeman byl neustále napadán agresivním Drahošem." - V první debatě útočil Zeman jak je jeho stylem. Před druhou se psalo že Drahošovi doporučují aby také útočil. Proto možná Zeman zvolil strategii nechat Drahoše útočit "na prázdno", což na mne tedy působilo nepřirozeně a spíš komicky, jako když ratlík štěká na bernardýna.

"Ukazuje to ale na skutečný problém v ČR, jak obrovské množství lidí je nešťastných a bez budoucnosti, kteří přežívají ze dne na den a hledají někoho, kdo je podpoří a bude za ně bojovat." - Takový závěr se nedá udělat jen z faktu že vyhrál Zeman

3 0
možnosti
JN

J23a32n 24N20o11v37á42k

28. 1. 2018 21:16

Zeman v první diskuzi útočil, protože se to do té show na Primě vcelku hodilo a vypadalo to od něj dost přirozeně.

Drahoš začal útočit ve druhé debatě v klidném prostředí ČT a bylo to od něj takové nepřirozeně násilné.

1 0
možnosti
Foto

K tomu není co dodat, velice výstižné!

6 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Pomáhám českým technologickým firmám prorazit ve světě přes Google. Baví mě astronomie a statistika. Věřím, že to, co je pro lidstvo nejcennější jsou vědomosti. Pomocí astronomické organizace, kterou vedu, se snažím provádět, spolu s dalšími zájemci z řad obyčejných lidí, seriózní vědeckou práci amatérskými prostředky.

Seznam rubrik