Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

1/ Přesto, že by byl zvolen i bez Pirátů tak ti ho podpořili-hlasovali pro něj-tedy měl pravdu

2/ Ano Zeman může 2x jmenovat babiše premierem a potřetí to může být Vondráček-tedy předseda sněmovny-opět má v tomto pravdu

3/ Ne nemůže nechat vládnout vládu bez důvěry libovolně dlouho-to potvrdili jak ústavní právníci tak sám Zeman. pokud by se o to pokusil mohl by to zvrátit Ústavní soud.-opět má kalousek pravdu

4/ Vláda bez důvěry již vládla několikrát. To, že vzniká nepřiznaná spolupráce je velmi realistické a odpovídá hlasování ve sněmovně-tedy v tomto případě je neprůkazné zda má pravdu či nikoliv

To, že předseda sněmovny může napomoci vládnout vládě bez důvěry je realita-například tím, že bude otálet s ustavením 3 pokusu. Tvrzení kalouska je pravdivé a z hediska logiky zcela v pořádku, za to u Vás logika pokulhává.

Postavený na lžích je Váš blog, ne tvrzení pana Kalouska

0 0
možnosti

To je tedy opravdu dost silná deformace Kalouskových výroků, aby to dávalo logický smysl :-)

1 2
možnosti

R^A jestli jste si všimli tak vrchol byl když stál provokativně před svým místem v první řadě těsně před pultem kde měl závěrečný projev Vondráček... všichni seděli...tak nevím zda ho chtěl znervóznit..nebo se musel přidržovat své lavice, aby to tam s ním vzteky nešvihlo.;-D

1 0
možnosti

:-).....Sledoval jsem to od začátku a dávám Vám plně za pravdu. První Kalouskovo vystoupení 25 minut, pak asi 12 dalších. V mezidobí odcházel, byla po něm dokonce sháňka, poslední příspěvky už byly silně ovlivněny nějakou návykovou látkou ! R^R^R^

4 1
možnosti

No vite, ona to neni logicka chyba a je zvlastni, ze to nevidite, kdyz teda si myslite, ze jste nadprumerne inteligentni. Vzpomente si na Kalouskuv navrh zablokovat Snemovnu tim, ze nebude zvolen predseda. Pokud by zvolen nebyl, zadna Babisova vlada by byt nemohla. A to je pravdepodobne to, o cem mluvil.

Mimochodem - je zvlastni omlouvat neci hlasovani tim, ze tak hlasovali jini a ten hlas potreba nebyl.

1 2
možnosti

Volby nějak dopadly, už se s tím vyrovnejte, respektujte demokracii. Blokace sněmovny je asi tak stejně ústavní, jako vláda bez důvěry. Pokud nechcete riskovat, aby tu byl prezident, který o takové vládě mluví, pak můžeme společně v dalších demokratických volbách zvolit někoho jiného než Zemana. A to je asi tak vše co s tím aktuálně můžeme dělat :-)

2 1
možnosti
Foto

V politice hrají roli i symboly. Sám jste, pane autore, uvedl, že předseda sněmovny by byl zvolen i bez Pirátů. Proto bylo zcela zbytečné, aby si hráli na to, že sněmovna musí fungovat. Oni svým symbolickým gestem dali najevo, kam patří. Tohle se pan Kalousek snažil především Pirátům vysvětlit. A vláda bez důvěry může klidně vládnout až po tom třetím pokuse.

2 1
možnosti
Foto

Oni správně dali najevo kam patří. K rozumné většině a nikoli k blokační menšině. Postačí, když odejdou při hlasování o důvěře ze sálu. Tím se ničím a nikomu neprohřeší.

2 3
možnosti
Foto

Panu Kalouskovi doutná koudel u začátku kalhot, tak prostě kope kolem sebe:-)

4 2
možnosti
Foto

Od toho zde snad opozice je. Ale je možné, že během tohoto volebního období opět budou představitelé opozice končit ve vězení.

2 1
možnosti
Foto

Presumpce viny není Kalouskův výmysl, je to starší "institut" a např. socani ho (tuším) mají ve svých stanovách. uplatňuje se např. u policie a pod.

Osobně se domnívám, že by tento institut měl být uzákoněn pro volené zástupce, min. na vrcholné úrovni.

1 3
možnosti
Foto

Ano, princip presumpce viny není u našich politiků důsledně uplatňován, to je pravda. Ale na druhou stranu je na Západě zase silně přeháněn.

Ministr obrany UK sáhl před 20 lety nějaké lady na kolínko a teď musel odstoupit. To už je vyhánění čerta ďáblem.

2 1
možnosti
Foto

Kalousek včera byl naprostý otřes. Zběsile a opakovaně se snažil poslancům vsugerovat něco, v co žádný z nich nevěřil a také to tak dopadlo.

7 1
možnosti
Foto

Pan Kalousek nám to vždy pohotově s přehledem objasní, co je k jídlu a co ne podle jeho gusta. Jako houbař byste byl také rád, kdybyste narazil na tak kvalitního ochutnávače.

4 0
možnosti

Kalousek ve své nenávisti přehlédl, že už mu kouká jen temeno...

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS