Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Země se měnila od svého zrození a lidská činnost má takovou sílu jako hlemýžď tahající kamion. Z problému oteplování se stal neuvěřitelně výnosný kšeft. Celé to tažení mudrců protiglobálního oteplování mě připomíná socialistické heslo, kdo nejde s námi - jde proti nám. Mezi tím nic.

7 1
možnosti

Bohužel tento komentář neobsahuje žádný vědecký argument.

1 0
možnosti
Foto

Máte tam několik chyb v úvahách. Například tvrdíte, že měřit umíme přesně.

Již na základní a nejpozději na střední škole se učí o měření. Nic takového jako přesné měření neexistuje. Změřit teplotu Země je velice složitý problém.

3 0
možnosti

A víte, že celý povrch země a jeho teplotu lze nyní změřit z družicových snímků? O tomto celoplošném měření mluvím. Ne o tom na kolik místech dají teploměr před barák.

1 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na jednu dost podstatnou věc. I elektromobily je třeba "krmit". Tedy, dobíjet jim baterie a soláry v noci nefachčí, že?

4 0
možnosti
Foto

...ale "fachčí":-). Některé. Solární baroni druhdy zjistili , že se vyplatí v noci pomocí dieselových agregátů a silných světel vyrábět a do sítě dodávat energii....Výkupní cena z alternativních zdrojů je přec tak výhodná ;-D

4 0
možnosti
Foto

Vidím to podobně. Pokud je to globální oteplení přeceněné, tak v nejhorším případě odevzdáme matičku Zemi budoucím generacím ve trochu čistším stavu. Pokud je ale hrozba reálná, smrdí to velkým průserem. R^

4 1
možnosti
Foto

To je pouze Vaše představa, která má k realitě dost daleko.

2 2
možnosti

Problém Pařížské dohody je ten že vlastně nezavazuje k žádné akci mimo složení se 100 miliard dolarů ročně s nárůstem od 2025, a to od vyspělých zemí rozvojovým zemím. Těch vyspělých zas není tolik a pro USA by to znamenalo prý nějakých 60miliard dolarů ročně darovat rozvojovým zemím.

A tady je ten zakopaný pes, pro ty rozvojové země není žádný proces kontroly, žádný závazek utratit to rozumně na snižování emisí. S tím většina lidí co jsou proti nesouhlasí, a i to říkal Trump během kampaně.

Ono je snadný vidět "Trump odmítl" a udělat z toho velký titulky. Ale kdybych se zavázal někomu dát 100 000,- na zaplacení dluhu, taky bych rád aby on se zavázal že mi dokáže že dluh zaplatit. To ale Pařížská dohoda neobsahuje, ta obsahuje jen to že bohaté státy se zavazují zaplatit a ostatní mohou ale nemusí vůbec řešit emise. Stačí slib že do roku 2050 to budou řešit. A jediné závazné z dohody je že ten slib musí dát do roku 2020.

7 2
možnosti
Foto

Přesně tak. Účel Pařížské dohody je dostat 100mld.dolarů do depozitu, kde už nikdo, mimo pár hochů, co spolu mluví, nebude mít šanci se dozvědět, co se s nimi děje, nebo jak se využily. Dopadne to tak, že jednoho dne budou prachy fuč a pár lidí na světě buď zázračně zbohatne, nebo se ve světě rozpoutá několik dalších válek. Myslet si, že za ty peníze bude čistší svět je hodně naivní.

4 1
možnosti

Budoucnost ukáže, kdo měl pravdu. Tak za 20 let budeme chytřejší.

0 0
možnosti
Foto

Tk ovšem, ani náhodou. Budeme vědět (mladší ročníky) zase nic určitého.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS