Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já se ale budu rozhodovat jen na základě toho, zda prezident této země bude zastupovat levicové anebo pravicové hodnoty. A nechci aby to byla ani extrémní levice anebo pravice. Zde bych preferovala zastánce levého středu asi v souladu s programem francouzských socialistů anebo labouristů či našich sociálních demokratů. A tyto předpoklady splňuje bohužel z navržených kandidátů i přes řadu problémů jež nese svým stylem chování a vyjadřování zatím jen současný prezident Miloš Zeman. Ten je totiž vyznavačem skandinávského modelu fungování státu a ekonomiky, již já preferuji. Kandidát Drahoš mimochodem sdělil, že je mu jakékoli stranické myšlení zcela lhostejné a že bude nadstranický. To se mi ale nelíbí, dle mého názoru by měl mít prezidentský kandidát jasně vyprofilovaný politický postoj a ten bohužel tento kandidát nemá. Srovnejme si ten bytostný rozdíl s prezidentskými kandidáty ve Francii, všichni tento postoj měli, měli i program, byli členové stran a právě proto je volila určitá část populace. Takto nadstranický kandidát by měl smysl, pokud by nevzcházel z přímé volby, ale z volby sněmovnou a byl jen ceremoniální postavou. Jen to, že by chtěl být kandidát Drahoš, jak píše na svých stránkách naslouchající vstřícný a tolerantní, vytvářet nové příležitosti, je ale pro prezidenta v této pohnuté době málo. Slova o tom, že chce budovat jakousi pozitivní náladu, není proti červeným kartám, nestačí. Jsou to vyprázdněná bezobsažná hesla. Snad se politicky ještě vyprofiluje v diskusích, pokud ale ne, nemůže počítat s mým hlasem. Pokud česká levice vyprofiluje jiného přijatelnějšího kandidáta, nežli bude Miloš Zeman, bude moci počítat s mým hlasem.

2 3
možnosti

Ano já souhlasím, na Drahošovi mě také vadí to že mu chybí politický názor. Ale na druhé straně Zeman už dávno není levice. Jeho politické názory jsou mezi SPD a ANO, tedy protimigrantská populistická až krajně pravicová rétorika. On už také není politický kandidát.

6 3
možnosti

Zeman byl a je stále konzervativní levice.

1 0
možnosti

Byl a je narcis, lhář a opilec. Neskutečný buran.

3 1
možnosti

Rozhodně nesouhlasím, Zeman měl levicové názory v dobách, když byl premiérem a oponoval Václavu Klausovi. Dnes je spíše jako jako takový nepovedený Klausův klon, tedy přidal se na stranu konzervativní pravice. O tom že k levici už nepatří svědčí jeho nedávný výrok na adresu důchodců a plateb za lůžko v nemocnici.

0 0
možnosti

Zeman je levicový kandidát?Jen proto,že to o sobě říká?Tak právě proto ho budou volit všíchni ti,co o sobě nadšeně prohlašují,že jsou pravicoví konzervativní nacionalisté...?Vy by jste snad byla schopná volit i Škromacha nebo Haška,protože jsou levicoví,tedy aspon to o sobě tvrdí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Pomáhám českým technologickým firmám prorazit ve světě přes Google. Baví mě astronomie a statistika. Věřím, že to, co je pro lidstvo nejcennější jsou vědomosti. Pomocí astronomické organizace, kterou vedu, se snažím provádět, spolu s dalšími zájemci z řad obyčejných lidí, seriózní vědeckou práci amatérskými prostředky.

Seznam rubrik